Градушка удари редица населени места вчера. Бедствено положение за цялата

...
 Градушка удари редица населени места вчера. Бедствено положение за цялата
Коментари Харесай

Трагедия след градушката: Над 400 000 дка засегната земеделска земя в Новозагорско

 

Градушка удари редица обитаеми места през вчерашния ден. Бедствено състояние за цялата област разгласи община Нова Загора. Частично бедствено състояние бе оповестено в тетевенското село Рибарица.

В новозагорското село Караново са наранени над 40 000 декара аграрни площи.

Хората са обезверени и чакат помощ от страната. Производител, който има череши, лозя и малини, сподели, че е пенсионер и желал да изкара някой спомагателен лев.

 Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?

„ Сега обаче всичко е унищожено, не знам какво ще вършим. Няма да се отхвърлям от земеделието, само че продукцията е унищожена “, споделя мъжът.

Друг, който отглежда главно ечемик и пшеница също с обезсърчение призна, че няма годишна продукция и застраховка също.

Иван Димов добави, че множеството аграрни производители не застраховат земите си, тъй като вреда се покрива отчасти.

„ При 100% наранена продукция, нормално се изплаща някакво обезщетение, само че не се покриват разноските за произвеждане на продукцията. Така че вземат решение множеството, че няма да заплащат застраховка “, сподели Димов.

На места градушката е нанесла големи вреди

Той се надява на помощ от страната, както и всички останали.

Само в Караново 13 аграрни производители ще подават документи за компенсации след ужасната градушка тук-там с величина на кокошо яйце.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР